duminică, 15 august 2010

Big Brother Lupeni



Dacă nu ştiaţi (eu nu ştiam până acum) oraşul Lupeni e înfrăţit cu oraşul Kecel din Ungaria. Din câte am înţeles de pe site-ul lor, Kecel este un orăşel de câmpie, de vreo 10 000 de locuitori (cam cât Uricani), situat în mijlocul Ungariei. În urmă cu un an cele două localităţi au semnat un parteneriat.

"Intentionam să colaborăm, în primul rând pe interese economice comune la nivel regional şi microregional. În acest sens, vom asigura un climat optim investitorilor din Kecel pentru colaborarea pe diverse domenii, aşa cum municipalitatea din orasul maghiar va asigura cadrul necesar dezvoltarii unor posibile afaceri ale investitorilor noştri în Ungaria", spunea Cornel Resmeriţă.

Sunt tare curios dacă vreun investitor din Lupeni s-a apucat să facă afaceri în Kecel, sau invers. Ei au agricultură, noi avem minerit. Noi avem munţii, ei au băi termale. Nu văd nici o legătură. Cât despre asigurarea climatului optim, primarul nostru probabil se referea la diminuarea "comisionului".

2 comentarii:

  1. Da, Lupeniul si ungurii au făcut afaceri... afaceri care au lăsat vreo 100 de lupeneni cu buzele umflate, că şi-au bătut deştepţii din Kecel joc de ei. Numai că unii de prin primăria aia au încasat şi ceva comisioane... cam grase, ca să le mai scadă criza din buzunare.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu stiam asta. eu doar am presupus...

    RăspundețiȘtergere