sâmbătă, 2 octombrie 2010

Cinema Cultural



Cinematograful din Lupeni ca și alte clădiri importante din oraș a ajuns într-o oarecare stare de degradare. Dar totuși a rămas singurul din vale care nu s-a transformat în spațiu de depozitare sau magazin. Nu mai este funcțional de foarte mulți ani, ultimul film pe care l-am văzut la cinema a fost Hulk, acum vreo 8 ani.

De când aveam 10 ani am participat la diferite evenimente organizate în incinta clădirii. Au fost cu zecile dar, le enumar doar pe cele mai importante.

Primul film pe care l-am văzut într-un cinematograf a fost Ace Ventura.
Primul concert rock. Concertul a fost susținut de o trupă din Lupeni din care faceau parte Marius Georgescu și Ovidiu Todoran, liceeni pe atunci.
Primul bal al bobocilor. Un bal organizat în clasa a-5a în holul cinematografului. BackStreetBoys & Aqua rule..
Prima participare la un concurs. În timpuri străvechi, adică acum vreo 10 ani la aici se organiza pe 1 Decembrie concursul de istorie. În clasa a-8a am participat și am luat locul 4 pe echipe .... din patru.
Prima apariție pe șcenă (..din două). În timpul scurtei perioade în care am fost voluntar, am organizat o piesă de teatru în care am fost și actor.

Sper ca pe viitor să se redeschidă cinematograful, mai ales că a trecut ferba descărcării filmelor de pe torrente, dc-uri. Nu prea mai e distractiv să dai jos un film și să te uiți singur la el. Se pare că oamenii din Lupeni își doresc acest lucru, dar nu îi ascultă nimeni.

Ps: de când nu mai rulează filme, pe băncile din fața cinematografului s-a născut culoarul holbării.

5 comentarii: