vineri, 15 octombrie 2010

Despre lideri


Am avut ieri o discuţie interesantă cu experimentatul coleg de blogosferă care se semnează Robintel despre lideri. El spune că un popor, o comunitate nu are nevoie de lideri pentru a progresa. O să îi răspund printr-un exemplu clar. Să luăm două localităţi din Valea Jiului:Lupeni şi Uricani şi să vedem cât au progresat în ultimii doi ani şi care este rolul liderilor.

În Uricani s-a finalizat construcţia unui bloc superb în mijlocul oraşului. În Lupeni ultimul bloc construit a fost terminat acum 10-15 ani.
În Uricani s-a dat drumul la gaz. În Lupeni nu.
In Uricani s-au reabiltat drumuri, străzi, aleii. In Lupeni nu.
In Uricani s-a modernizat casa de cultură. În Lupeni palatul cultural se dărâmă.

Proiectele din Uricani au fost duse la bun sfarşit pentru că acolo există un lider competent, care îşi face treaba şi care probabil a fost ales corect. În Lupeni nu s-a facut nimic pentru că în fruntea oraşului este un lider care nu îşi face treaba şi care cu siguranţă nu a fost ales corect.(un vot costa 100 de lei.)
Probabil blocul a fost construit de muncitori din Uricani, probabil străzile au fost asflatate de muncitori din Uricani, probabil casa de cultură a fost modernizată tot de muncitori din Uricani, şi probabil o parte din banii cheltuiţi pe aceste proiecte au fost banii oamenilor din Uricani, dar toate astea au fost posibile pentru că au avut un lider. Şi oamenii din Lupeni ar fi construit blocuri, şi oamenii din Lupeni ar fi asfaltat străzi şi oamenii din Lupeni si-ar fi modernizat palatul cultural şi cu siguranţă dau bani pentru asta, dar nu au un lider care sa îi îndrume.

În concluzie rolul unui lider în progresul unei comunităţi este imens, chiar dacă membrii comunitaţii muncesc pentru realizarea progresului.

3 comentarii:

  1. Deci dnu Danut e mai competent. Cool.

    Mie unuia nu mi-a placut Valea niciodata, din punctul asta de vedere ( politic, felul in care au fost alesi primarii, etc ). Mi se parea ca mereu stau lucrurile in loc.

    Daaaaa, s-ar putea sa ai dreptate aici. Doar in Uricani am vazut ceva "miscari" pentru imbunatatirea vietii oamenilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. e, n-am vrut sa il laud, doar l-am dat ca exemplu, si am spus doar ce se vede cu ochiu liber.

    RăspundețiȘtergere