joi, 11 noiembrie 2010

O seara la cabana veche


În timpul liceului am avut norocul să merg în toate excursile organizate de profesori. Am străbătut țara în lung și în lat, roțile autobuzelor purtându-mă în locuri în care nu cred că o
să mai ajung curând.
Pe timpul iernii singura destinație era Straja. Era absurd să ne bucurăm de zăpadă altundeva. În Straja ajungeam în 30 de minute maxim, iar cabanele din stațiune le puteam zări pe geamul clasei, în timp ce rezolvam o ecuație.
În primul an de liceu, înainte de Craciun, s-a organizat o excursie la Cabana Veche. Este fosta cabană a minei și este foarte veche, dacă nu ma înșel chair prima cabană din Straja. Am fost cazați undeva în subsolul cabanei în camere cu paturi suprapuse de fier. La mine în cameră era doar o sobă, trei paturi, și un bec atârnat de doua fire (mai mult nici nu aveam nevoie).
În prima seara nu am dormit deloc, am cântat am băut, iar am cântat, iar am băut și când nu am mai avut chitarist, un viitor inginer a cuplat un casetofon la cele doua fire de care atârna singura noastră sursă de lumina. Pentru că aveam o singură casetă, am învățat pe dinafară toate melodiile de pe albumul Iarta-ma al celor de la Paraziții. Pe la 8 dimineata s-a făcut liniste și ni s-au închis obloanele. După două ore de somn, s-o trezit una să ne bage zăpadă sub pături. Și-o auzit ea niște dumenezei, da ne-o trezit. Ne-am echipat și am ieșit afară hotărâții să ne răzbunăm cu cinste și onoare, adică să o spălăm cu zăpadă. Când am ieșit niște băieți jucau fotbal pe zăpadă(cel mai beton sport) în parcare. În cinci secunde ne-am făcut echipă și ne-am băgat la joc. Noi jucam, fetele ne făceau galerie, dar am luat bătaie bineînteles. Dupa meci trebuia să continuam olimpiada sporturilor de iarnă. Ne-am întrecut cu punga, am facut cazemate, ne-am batut cu bulgări și am continuat așa până ne-o lovit foamea.După ce ne-am umplut burțile nu am mai avut chef de zăpadă, și până la plecare, am stat în cabană ne-am jucat cărti, table, sah și alte jocuri de oamenii inteligenți.

Un comentariu: